Spojení vytříbených chutí s hudebním překvapením...To je degustační večeře o sedmi chodech spárovaných s kvalitními víny.
Při tvorbě banket menu, které sestává z lahodných pokrmů o sedmi chodech z ryb i zvěřiny místní provenience, byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem.
Během společenského večera na III. zámeckém nádvoří, na který je doporučen dress code ve stylu nedbalé elegance, se můžete těšit také na hudební překvapení. V případě chladného nebo deštivého počasí se Gastrovečer uskuteční ve freskových sálech.
„Kvalitní gastronomie stojí nejen na výjimečných surovinách, ale také na lidech, kteří surovinám vdechnou život, aby byl zážitek co nejlepší. Návštěvníci Gastrovečera se mohou těšit například na Makový cheesecake se švestkovým želé od naší absolventky Terezy Zelené, která je mimo jiné absolutní vítězkou prestižní mezinárodní přehlídky kuchařů a cukrářů Gastro Hradec,“ vysvětluje ředitel SŠG Adolpha Kolpinga Jiří Cočev.
Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev.
BANKET MENU:
Přípitek: Sklenka sektu (francouzské crémant
Studený předkrm I: Pošírované křepelčí vejce podávané na lůžku trhaných salátů

Studený předkrm II: Zvěřinová paštika ve slaninovém mantlu (zvěřina z honitby Kinský Žďár) podávaná s hruškou a brusinkami

Polévka: Dýňový krém

Ryba: Filet ze pstruha (dodavatel Rybárna Kinský) podávaný s pažitkovou omáčkou a vlažným salátem z červené a černé čočky

Hlavní chod: Vepřová panenka připravovaná metodou „sous-vide“ podávaná s celerovo-bramborovým pyré a glazovanou červenou řepou

Dezert: Makový cheesecake se švestkovým želé

Zmrzlina: Citrónový sorbet

Káva a digestive:

Espresso, cappuccino
Nicaragua San Juan (chuťové tóny: oříšek, smetana a čokoláda)
výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka)
Janneau VSOP – Armagnac
Špičková odrůdová jakostní vína s přívlastkem:

Sekt – francouzské Crémant
Náš Vlašák 2018, suché, pozdní sběr (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)
Tramín červený, pozdní sběr 2019, polosuché (vinařství Ilias, Pavlov)
Cabernet sauvignon – červené, výběr z hroznů 2018, suché (vinařství Bíza Čejkovice)
Nealkoholické nápoje:

Džbány s vodou, citrusy a mátou
Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga.

Logo Kolping

Důležité informace:
Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual)
Kapacita je omezena na 60 míst.
Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
V případě chladného nebo deštivého počasí se degustační večer přesouvá do Freskových sálů zámku.
Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu.
Vstupenky:

Cena vstupného na gastrovečer: 1 800 Kč / osoba
V případě koupě dvou vstupenek: 3 200 Kč / 2 osoby
Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou
Chci koupit vstupenku:

předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou
předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově
online

Reklama

Akce obchodníků na jednom místě, akční letáky českých řetězců.
Z nakoupených surovin si můžete uvařit dle postupů recepty Ládi Hrušky.
Ověřte si partnera jestli nemá pochybnou minulost. Ověření je zdarma.
Autodíly MJAUTO
Levné clip in vlasy a příčesky do vlasů.
Internetová galerie ArtBohemia nabízí prodej grafických děl.
Elegantní a kvalitní kabelky za skvělé ceny pro mladé slečny, paní a babičky
Kojenecké oblečení a kojenecké potřeby v eshopu Limpopo.cz. Kvalitní kojenecké zboží s nejlevnější dopravou a osobním odběrem v Trutnově.
Servis notebooků Zlín
Posilovna Zlín
Notebook servis Zlín
Natáčení hudebních videoklipů
Zateplení domu Zlín
Loading...
Gastrovečer s hudebním překvapením