Kmínové chutě Vysočiny, gastrofestival s vůní nenápadné plodiny typické pro náš kraj, který všem návštěvníkům otevře nečekané obzory první srpnovou sobotu na Zámku Žďár nad Sázavou.
Vstupné na akci je 200 Kč. Část ze vstupného bude poskytnuta Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole.
Kmínové vaření
Známý „kluk v akci“ Ondřej Slanina uvaří rovnou tři recepty. Vybrané dobroty přiveze na prodej pražská restaurace Čestr se svým šé...
Kde:
Zámek Žďár,
Žďár nad Sázavou
Sobota 8. října 2022, 18:00
Luxusní několikachodová barokní večeře při svíčkách se uskuteční pod freskovým stropem Santiniho Prelatury. Atmosféru doplní barokní hudba.
Banket menu
#1
Přípitek
Sekt
#2
Studený předkrm
Sušené kachní prso podávané s švestkovo-dýňovým čatní a listovými saláty
#3
Polévka
Vývar z volské oháňky s masem a kořenovou zeleninou
#4
Teplý předkrm
Filet ze pstruha pečený na kmíně servírovaný s čekankovo-rýžovou kaší, ořechy a citrónovou...
Oblíbený dýňový den na zámecké terase tentokrát doplníme také jablky v různých podobách i skupenstvích. Těšte se na dýňové i jablečné pochoutky nebo tvoření s dýněmi a jablky.
Vyvrcholením letošního Dne dýní bude magická večerní světýlková dílna…
V případě deště se akce koná v zámeckém Konventu na II. nádvoří.
Hlavní program
17.00–19.00
Světýlková dílna
Vyvrcholení letošního Dne dýní. Rozsviťme společně zámecké světlo a pomozme probud...
Kde:
Zámek Žďár nad Sázavou,
Žďár nad Sázavou
Pátek 11. listopadu 2022, 17:00
Pečená svatomartinská husa nebude letos chybět ani na našem zámku. Tradiční menu podtrhne slavnostní atmosféra Freskových sálů a zvuk klavíru.
Čas podávání menu: mezi 17 a 20 h
Konec hodování: ve 22 h
Místo konání: Freskové sály
Ke svatomartinskému menu jsme pro vás připravili také slevu 25 % na zámecké ubytování (platí na noc z 11. na 12. 11.).
Svatomartinské menu
Domácí paštika z husích jater s kvalitní brandy, zeleným pepřem, br...